A Duna Charta élesen elhatárolódik egyes civil szervezeteknek Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez írt levelétől

A Duna Charta élesen elhatárolódik egyes civil szervezeteknek Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez írt levelétől, amelyben az aláírók a stratégiai partnerségi megállapodás elmaradásáért Illés Zoltán államtitkárt teszik felelőssé.
A Duna Charta álláspontja szerint, bár a stratégiai partnerség alapvetően hasznos lenne, de a zöld mozgalomban meglévő ellentétek miatt a mozgalom jelenleg alkalmatlan egy ilyen jellegű partnerségi szerződés megkötésére, és az az alulról építkező mozgalom leépítését segítené elő, ami hosszú távon egy központosított, néhány szervezet által irányított mozgalmat eredményezne.
Emellett a Duna Charta elfogadhatatlannak tartja, hogy a Dunával kapcsolatos álláspontját olyan szervezetek képviseljék a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve bárki előtt, akiknek tagjai korábban a Duna megduzzasztását is magában foglaló határozatot írtak alá az Országos Környezetvédelmi Tanácsban, illetve, amelyek tagszervezetének jelenleg is a fő célja az, hogy a Dunára duzzasztókat építsenek.

 

Duna Charta

2013. július 17.